Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Pečena ćurka»Punjena ćurka sa kiselim kupusom i pirinčem

Punjena ćurka sa kiselim kupusom i pirinčem

NikiNiki
Guru
565853k
Punjena ćurka sa kiselim kupusom i pirinčem
Fotografije: Niki
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
260 min.
Porcije
8
"Pravi praznik je kući kada pripremamo jednu ovakvu punjenu ćurku"

Potrebni sastojci

  • ćurka - 1 koad
  • pirinač - 100 g
  • kiseli kupus - 500 g
  • luk - 1 komad
  • biber
  • ulje
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Ćurku operemo i očisimo. Unutrašnjost sačuvamo.

U tiganju dinstamo luk, sitno iseckane iznutrice, sitno isečen kupus i pirinač.

Dodajemo biber i alevu papriku. Kuvamo dok pirinač ne postane providan. Nadevom punimo ćurku. Ušivamo i stavljamo u pleh.

Obilno namažemo pripremljenom kašom od rastopljenog maslaca, soli i bibera.

Ivice bataka i krilaca uvijamo folijom.

Pokrivamo pleh folijom i pečemo oko 2 i po do 3 sata. Na kraju skidamo foliju i pečemo ćurku još malo.

Punjena ćurka sa kiselim mlekom i pirinčem je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: