Način pripreme
Prvo se priprema sos, tako što se zaprži brašno u maslacu i po malo se dodaje mleko, dok se neprestano meša.
Glave i peraja malih riba se odstrane, a same ribe se prelivaju posoljenom vodom. Dodaju se šargarepe i celer, ne seku se. Skuva se bujon dok povrće ne omekša.
Meso riba se samelje, nakon što se otklone kosti. Topli bešamel sos se dodaje u ribu i promeša se. Dodaje se biber, ako je potrebno dodaje se so i dodaju se jaja isečena na sitno. Dodaju se pečurke koje su očišćene, isečene i dinstane u malo masnoće.
Šaran se očisti i opere se i maže se smesom koja je napravljena od mrvljenog lovorovog lista, majčine dušice, ulja, bibera i soli.
Nakon 35 minuta šaran se puni nadevom i preliva se marinadom u kojoj je stajao. Peče se u rerni u posudi za pečenje, namazanoj masnoćom, oko 50 minuta.