Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Šaran punjen sitnom ribom

Šaran punjen sitnom ribom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214732224
Šaran punjen sitnom ribom1 / 2
02/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Jedinstveno ukusno - gurmanski predlog za ljubitelje ribljih delikatesa"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad
  • lovorov list - 1 komad
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • biber
  • so
  • ulje - 100 ml
  • za nadev
  • riba - 300 g, sitna
  • jaja - 2 komada (tvrdo skuvana)
  • pečurke - 200 g
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 100 g (koren)
  • za sos
  • sveže mleko - 200 ml
  • brašno - 1 kašika
  • maslac - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se priprema sos, tako što se zaprži brašno u maslacu i po malo se dodaje mleko, dok se neprestano meša.

Glave i peraja malih riba se odstrane, a same ribe se prelivaju posoljenom vodom. Dodaju se šargarepe i celer, ne seku se. Skuva se bujon dok povrće ne omekša.

Meso riba se samelje, nakon što se otklone kosti. Topli bešamel sos se dodaje u ribu i promeša se. Dodaje se biber, ako je potrebno dodaje se so i dodaju se jaja isečena na sitno. Dodaju se pečurke koje su očišćene, isečene i dinstane u malo masnoće.

Šaran se očisti i opere se i maže se smesom koja je napravljena od mrvljenog lovorovog lista, majčine dušice, ulja, bibera i soli.

Nakon 35 minuta šaran se puni nadevom i preliva se marinadom u kojoj je stajao. Peče se u rerni u posudi za pečenje, namazanoj masnoćom, oko 50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: