Način pripreme
Skuvamo kuskus u ključaloj posoljenoj vodi sa 1 kašičicom često mešajući drvenom pljosnatom mutilicom da se ne bi zalepilo za dno šerpice. Kuvamo ga u više vode kako bi moglo da nabubri.
Kada je gotov, procedimo ga, peremo hladnom vodom i ponovo cedimo.
Izmešamo sa malo šarlana (nerafinisano suncokretovo ulje) da se ne bi slepljivalo dok nas čeka da pripremimo druge sastojke.
U zagrejani tiganj sa malo šarlana sipamo 2 prethodno umućena jaja sa 2 prstohvata soli i uz neprestano mešanje - pravimo kajganu u sitne komadiće.
Nakon što su dovoljno isprženi, odvajamo ih u drugu posudu i u tiganj sipamo još malo šarlana (2 supene kašike). Prethodno smo ogulili i iseckali pečurke - prvo na dve polovinice i posle na fine kriškice.
Posolimo ih sa ½ kašičice himalajske soli i rasprostiremo u tiganj.
Poklapamo poklopcem kako bi omeknuli. Nakon 1-2 minute otklopimo, izmešamo i dodajemo ostale sastojke: soja sos, crni biber, korijander (semenke u prahu), još malo šarlana, kajgana, skuvani kuskus i još himalajske soli po ukusu.
Izmešamo sve u tiganju tako da se ravnomerno začini i ubrzo skidamo sa ringle.
Dok je još toplo, sipamo u porcije i po želji posipamo mladim lukom (sitno iseckanim) i susamom.
Neverovatno ukusan i jednostavan za pravljenje kuskus sa pečurkama i soja sosom na azijski način.
Vegetarijansko jelo neobične arome i zasitnog ukusa!
Neobično ukusno!