Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Plakija»Sočivo sa tikvicama u rerni

Sočivo sa tikvicama u rerni

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Sočivo sa tikvicama u rerni
Fotografije: Raya Andonova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Dođe vreme i za ukusno sočivo sa tikvicama"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • pečurke - 5 - 6 komada
  • tikvice - 2 komada
  • paradajz - 1 komad, manji
  • sojini zalogaji - 1 šaka
  • aleva paprika
  • biber
  • ruzmarin
  • nana
  • čubar
  • kumin
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo se natopi veče ranije.

Luk i šargarepa se iseku na male kocke.

Pečurke i oljuštene tikvice se iseku na krupnije kocke.

Sojini zalogaji se prelivaju sa šoljom vruće vode u ostavljaju se da se naduju.

U zagrejanom ulju se zaprži povrće. Dodaje se so, meša se i poklapa na 1-2 minuta.

Nakon toga se sklanja poklopac i stavljaju se ostali začini zajedno sa sočivom. Meša se i nakon još 1-2 minuta se sklanja sa ringle. Sipa se u posudu za pečenje i odozgo se stavljaju parčići krupno isečenog paradajza.

Sipa se oko 1/2 - 1 šolja vode. Po želji se posipa malo peršuna. Posuda se pokriva aluminijumskom folijom i stavlja se u rernu zagrejanu na 190-200 stepeni.

Kada je sve dobro skuvano sklanja se folija i posuda za pečenje sa sočivom se ostavlja u rerni još oko 5 minuta da ispari voda i da se zapeče odozgo.

*Druga posna/vegetarijanska opcija bi bila da se koristi dimljeni ili marinirani prženi tofu.

Prijatno uz ovo sočivo sa tikvicama u rerni.

A za neposnu varijantu sojini zalogaji mogu da se zamene sa zalogajima mesa, zaprženim začinima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: