Način pripreme
Interesantna ideja za zasitan i istovremeno nežnog ukusa - jutarnji doručak ili popodnevnu užinu od medeno slatkog kuskusa sa voćem.
U vrelu vodu sipamo prstohvat himalajske soli i kuskus. Dok se kuva često mešamo da izbegnemo lepljenje po dnu.
Nakon što je kuskus gotov isperemo ga hladnom vodom da se stegne i iscedimo vodu. Ostavljamo ga da se malo prohladi, a za to vreme oljuštimo i isečemo voće - jabuke i kruške (u ovom slučaju zimske).
Očistimo urme od koštica i isečemo ih na parčiće. Zasladimo kuskus medom po ukusu i promešamo zajedno sa voćem, urmama, sirovim semenkama bundeve i indijskim orahom.
Raspoređujemo kuskus sa voćem, urmama i indijskim orahom u tri porcije i serviramo.
Jednostavna ideja za sladak kuskus, koji može da se dopadne i deci i odraslima!
Čudesnog ukusa!