Način pripreme
Prvo skuvamo na otprilike 10-15 minuta pšenični bulgur (1/2 šolje) u odnosu 1:3 u 1 i ½ šolji vode, začinjen sa ½ kašičice himalajske soli.
Kada je zrnce skuvano, skidamo šerpicu sa ringle i ostavljamo da se ohladi. U slučaju da ima viška vode, raspoređujemo ga u srednje veliku tepsiju kako bi se osušilo.
Za to vreme u duboku posudu, odgovarajuću za mešanje, sipamo sitno iseckano sveže povrće: 1 velik svež krastavac, 5 srednje velikih paradajza, 2-3 struka mladog luka sa glavicama, 3-5 strukova sveže divlje nane, listiće tušta od 1 vezice svežih strukova i 1 vezicu peršuna - bez drški.
Sipamo ohlađeni bulgur u salatu i začinjavamo po ukusu sastojcima za začinjavanje: fino mlevenom homalajskom solju, sveže ceđenim limunovim sokom, hladnim presovanim nerafinisanim suncokretovim uljem šarlanom i Balzamiko sirćetom - beli balzamiko začin za salate.
Izmešamo mešalicom za salatu i sipamo salatu Tabule po porcijama.
Poslužujemo svežu letnju salatu Tabule sa bulgurom, krastavcem i tuštom, blago ohlađenu za ručak - lagana i zasitna letnja salata.
Neobično ukusno!