Način pripreme
U bokal moćnog blendera/nutribuleta sipamo 300 g kiselog mlea i iseckanu cveklu. Blendamo otprilike pola minute (sa pauzama) dok se ne dobije glatka homogena konzistencija zasićene roze boje.
Sipamo ciklama kiselo mleko u duboku posudu i u njega dodajemo ostale sastojke - oprane i sitno iseckane sveže strukove mirođije, sveže listove divlje nane i 2 struka mladog luka sa glavicama.
Otkidamo sveže ubrani tušt samo krhke listiće i oprane ih dodajemo u našu letnju supu. Uzgajan u bašti, direktno iseckamo oprani krastavac na male kockice za tarator, ali u slučaju da je iz prodavnice - ogulimo ga.
Zajedno izmešamo sa sastojcima za začinjavanje po ukusu - šarlan, fino mleveni crni biber, sirće Balzamiko (beli balzamiko začin za salate) i fina himalajska so.
U malom mlazu, mešajući mlečnu supu dosipamo 300 ml hladne filtrirane vode.
Poslužujemo svežu letnju mlečnu supu po želji prethodno ohlađenu.
Neobično ukusna i zdrava ideja za roze tarator sa tuštom i cveklom.