Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kavarma»Seoska pileća kavarma

Seoska pileća kavarma

Seoska pileća kavarma
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ova pileća kavarma na seoski način je brza, ukusna i jednostavna"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g, belo
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paradajz - 2 komada konzerva
  • so
  • crni biber
  • čubar
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • za zgušnjavanje
  • kukuruzni skrob - 2 supene kašike, ravne
  • ulje - 5 supenih kašika
  • šargarepe - 1 kom.
  • skuvani pirinač - garnirung
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na zalogaje i u zagrejanom ulju dinstajte meso dok ne pobeli.

Dodajte sitno iseckan luk, trakice crvene paprike i šargarepu iseckanu na polumesece.

Pospite začinima, dodajte iseckani paradajz, alevu papriku i sipajte malo vode da pokrije sastojke.

Kuvajte na tihoj vatri dok meso ne bude gotovo. Kukuruzni skrob izmešajte sa malo vode u kašicu, sipajte u meso i ostavite da malo vri 2-3 minute.

Pospite čubarom i gotovo. Skuvajte 1 šoljicu pirinča sa 2 prstohvata soli, pirinač da bude pokriven sa 2-3 šolje vode.

S vremena na vree mešajte kavarmu sa piletom bez preterivanja da se ne bi pretvorilo u kašu. Isključite i pokrijte poklopcem da se dinsta.

Začinite sočnu kavarmu solju i crnim biberom.

Servirajte porciju seoske pileće kavarme sa kašikom pirinča u sredini.

Brzo, ukusno i jednostavno na seoski način.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: