Način pripreme
Pripremite okrugli kalup za torte sa padajućim dnom 20-22 cm (ukoliko je vaš kalup za tortu veći, nije problem, prosto će ova raskošna keks torta biti malo niža).
KORA:
Stavite keks u multipraktik i izmrvite ih u fine mrve. Prebacite u posudu. Dodajte istopljeni maslac. Izmešajte. Sipajte smesu u okrugli kalup za torte. Stavite u frižider na otprilike 15 minuta.
SLOJ KREM SIRA:
Očistite posudu multipraktika. Dodajte mango i umutite ga kako bi se dobio gladak pire. Ostavite sa strane. Da biste napravili smesu od želatina, skuvajte 1/4 šolje vode u šerpi. Odozgo pospite želatin u prahu. Izmešajte kako bi seistopio želatin. Ostavite sa strane kako bi se ohladilo.
Stavite krem sir i 70 g šećera u posudu. Mutite dok ne postane glatko. Dodajte ohlađeni želatin. Koristite špatulu i mešajte. Dodajte koru limuna i limunov sok. Izmešajte. Ostavite sa strane.
Sipajte tečnu pavlaku i ostalu količinu šećera u drugu posudu. Mutite dok se formiraju mekani vrhići. Dodajte ovu smesu u smesu sa krem sirom. Koristite špatulu i mešajte krem od pavlake. Dodajte pire od manga. Mešajte špatulom. Sipajte na osnovu od keksa. Zagladite i ostavite u frižide na otprilike dva sata.
MANGO ŽELIRAN SLOJ
Stavite 1/3 šolje vode u šerpu da provri. Pospite želatin u prahu odozgo. Izmešajte kako bi se želatin istopio. Ohladite. Dodajte pire od manga. Izmešajte. Sipajte na sloj sa krem sirom. Ostavite u frižideru na još 2 sata.
Garnirajte keks tortu sa mangom borovnicama i ribizlom ili drugim sezonskim voćem po izboru.