Način pripreme
U posudi pomešajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo.
U posudu u kojoj ćete mešati smesu za koru razbijte jaja i dodajte šećer, mutite u sipkast krem miskerom.
Dodajte ulje i sveže mleko, ponovo izmešajte.
Dodajte pomešane suve sastojke i polako mešajte špatulom.
Namažite kalup za tortu prečnika 28 cm maslacem i pospite brašnom. Sipajte smesu u njega i izravnajte ga, blago protresite tepsiju.
Stavite kalup u prethodno zagrejanu rernu na 170 °C i pecite dok čačkalica koju zabodete ne bude suva otprilike 35 minuta.
Izvadite gotovu koru i izbockajte drvenim štapićem na više mesta.
Kada se u potpunosti ohladi, zalijte koru hladnim mlekom za prelivanje.
Pređite na pripremanje krema od pavlake - u posudu sipajte pavlaku, dodajte šećer u prahu, krem sir i izmešajte sipkasti krem mikserom u visokim obrtajima. Dodajte kakao, ponovo izmepajte dok se ne dobije homogena smesa i ravnomerno namažite koru kremom.
Za glazuru pomešajte sve sastojke u metalnoj posudi i stavite na ringlu da provri periodično mešajući, kuvajte dok se ne zgusti (kao gust šećerni sirup).
OStavite glazuru da se ohladi i ravnomerno rasporedite po kremu sočni turski kolač.
Tako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja.