Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pirinač u rerni»Pirinač pilav za garnirung ili glavno jelo

Pirinač pilav za garnirung ili glavno jelo

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Početnik
174
Pirinač pilav za garnirung ili glavno jelo
Fotografije: Evgenia
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
5
"Tako napravljeni pilav se servira kao glavni jelo ili kao garnirung. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • maslac - 1/2 pakovanja
  • voda - 5 šolja ili bujon
  • začin od povrća - 2 supene kašike
  • crni biber - mleveni, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi zagrejemo maslac i možemo u njega da dodamo supenu kašiku ulja.

Dodajtemo dobro opran i proceđen pirinač i neprestano mešamo minutu.

Sipamo 2-5 šolje vode na šolju pirinča.

Začinimo vegetom, tako što štedimo so, zato što je začin dosta slan.

Kada provri smanjujemo ringlu na najnižu na 15 minuta, bez da otvaramo poklopac posude.

Isključujemo ringlu i ostavljamo kuvani pirinač na još 10-15 minuta pod poklopcem, nakon čega ispod poklopca posude stavljamo pamučnu krpu/peškur i na nju poklopac.

Tako napravljeni pilav se servira kao glavni jelo ili kao garnirung.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: