Način pripreme
Speltino brašno se proseje dva puta u posudu u kojoj će se mesiti.
Dodaje se so, šećer i suvi kvasac. Veoma dobro se izmeša. Maslac se istopi.
U brašnu se pravi udubljenje u koje se sipa istopljeni maslac i voda.
Mesi se meko testo za speltin hleb, koje se ostavlja da naraste na 45 minuta, pokriveno krpom.
Sušeni paradajz se sitno isecka.
Pinjole se zapeku bez masnoće u tiganju dok se ne dobije zlatkasta boja.
Svež kačkavalj se izrenda na krupno rende.
Kada testo naraste, u testo se dodaju iseckani sušeni paradajz, pečene pinjole i izendani kačkavalj.
Testo se premesi i stavlja se u kalup za hleb na papir za pečenje.
Ukusni hleb se ostavlja da naraste na 30 minuta, pokriven krpom.
Kada naraste, peče se u prethodno zagrejanoj rerni 45 minuta na 200 stepeni.
Italijanski speltin hleb sa sušenim paradajzom je neverovatan!