Način pripreme
U posudi pomešam brašno, so, krompir, kim i sitno naseckan sušeni paradajz. Dobro izmešam.
U čaši tople vode istopim kvasac sa kašičicom šećera. Odmah sipam u brašno, zajedno sa uljem i mešam kašikom dok se ne sakupi u loptu testa. Ako je potrebno, dodajem još malo brašna. Ja sam morala da dodam još malkice integralnog brašna.
Pokrivam filjom, providnom i ostavljam na toplom da nadođe.
A zatim premesim sa malo brašna na radnoj površini koliko je potrebno da oblikujem loptu koju stavljam u duvoku jensku posudu sa poklopcem, podmazanu uljem i posutu brašnom. Zatvaram poklopcem i ostavljam da ponovo nadođe hleb u jenskoj posudi.
Kada je gotovo, nakon pola sata otprilike, sečem pogaču odozgo i posipam sa malo brašna.Zatvaram poklopcem i hleb pečem na 200 stepeni desetak minuta dok se ne ispuni posuda i zatim skidam poklopac i zapečem dok ne bude gotovo!
Vadim i hladim hleb od krompira sa sušenim paradajzom, uvijen u krpu.
Ukusno! Ali ukoliko ne volite aromu kima, preskočite ili stavite svoj omiljeni začin.