Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Italijanski speltin hleb sa sušenim paradajzom

Italijanski speltin hleb sa sušenim paradajzom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Italijanski speltin hleb sa sušenim paradajzom
Fotografije: Maria Bojilova
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
10
"Sjajan hleb sa interesantnim i dosta različitim ukusom"

Potrebni sastojci

  • speltino brašno - 500 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • kvasac - 11 g, suvi
  • maslac - 4 supene kašike
  • voda - 250 ml, mlaka
  • sušeni paradajz - 100 g
  • pinjole - 50 g
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Speltino brašno se proseje dva puta u posudu u kojoj će se mesiti.

Dodaje se so, šećer i suvi kvasac. Veoma dobro se izmeša. Maslac se istopi.

U brašnu se pravi udubljenje u koje se sipa istopljeni maslac i voda.

Mesi se meko testo za speltin hleb, koje se ostavlja da naraste na 45 minuta, pokriveno krpom.

Sušeni paradajz se sitno isecka.

Pinjole se zapeku bez masnoće u tiganju dok se ne dobije zlatkasta boja.

Svež kačkavalj se izrenda na krupno rende.

Kada testo naraste, u testo se dodaju iseckani sušeni paradajz, pečene pinjole i izendani kačkavalj.

Testo se premesi i stavlja se u kalup za hleb na papir za pečenje.

Ukusni hleb se ostavlja da naraste na 30 minuta, pokriven krpom.

Kada naraste, peče se u prethodno zagrejanoj rerni 45 minuta na 200 stepeni.

Italijanski speltin hleb sa sušenim paradajzom je neverovatan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: