Način pripreme
Ako želite pitice bez glutena, ovo je vaš recept.
U posudu sa maldkom vodom potopite svaku koru pirinča na 2-3 minuta da omekša i dobro ocedite.
Prvo prirpemite nadev. U posudu sa umućenim jajim dodajte kiselo mleko sa umućenim prstohvatom sode za hleb.
Dodajte izmrvljeni sir i ulje.
Pomešajte sve sastojke za nadev i stavite jednu omekšalu pirinčanu koru na dasku za hleb.
U donji kraj rasporedite kašičicu nadeva, može i malo više, ukoliko želite. Uvijte u rolnicu, a posle u puža.
Poređajte male pitice u uljem podmazanu tepsiju.
Na svaku piticu odozgo stavite kašičicu nadeva.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne postane zlatkasto, otprilike 25 minuta i gotovo.
Jedemo pitica sa pirinčanim korama sa jogurtom ili čašom kiselog mleka.
Prijatno!