Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileća srca sa lukom

Pileća srca sa lukom

Pileća srca sa lukom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Sjajno meze su ova pileća srca"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 500 g
  • luk - 1 velika glavica
  • paradajz sos - 1 kašika
  • ulje - 25 g
  • maslac - 25 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • peršun - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i skuvajte za oko 20 minuta u šerpi pileća srca, jer ako ih samo ispržite ostaće žilava.

Isecite glavicu luka na polumesece.

Kada su srca polugotova ocedite ih od vode i ostavite sa strane.

Zagrejte ulje i maslac i tiganju za prženje, dodajte isečen luk, isceđena srca, dodajte so i biber, paradajz sos i zapržite, dok luk ne postane prozračan.

Stavite ih u tanjir, dekorišite sa nekoliko strukova peršuna i servirajte pileća srca sa lukom.

Jedinstveno meze! :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: