Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Veganska lazanja sa paradajzom i pečurkama

Veganska lazanja sa paradajzom i pečurkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Veganska lazanja sa paradajzom i pečurkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
22 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
82 min.
Porcije
8
"Već u popodnevnoj pauzi ćemo istrčati do kuće kako bismo pripremili ovu ukusnu vegansku lazanju"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 250 g, bez jaja
  • crveno vino - 60 ml
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 500 g, očišćen
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - č 50 ml
  • pečurke - 350 g
  • voda - 100 ml
  • rikota - 120 g, veganska
  • so - po ukusu
  • Za bešamel
  • brašno - 35 g
  • ulje - 45 ml
  • bademovo mleko - 550 ml
  • beli biber - 2 prstohvata
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i beli luk i dinstajte ih u dubokom tiganju sa malo maslinovog ulja otprilike 10 minuta.

Sipajte paradajz, vodu i vino i začinite sos solju, origanom i crnim biberom. Kuvajte ga još otprilike 25 minuta. Ako vam se čini gust, razredite ga sa još vode.

Sotirajte iseckane pečurke u malo maslinovog ulja.

Počnite sa posnim bešamel sosom.

Propržite brašno u malo zagrejanog ulja i sipajte bademovo mleko uz neprestano mešanje metalnom žicom za mućenje. Kuvajte ih otprilike 10 minuta dok se ne zgusti sa solju, belim biberom i muskatnim oraščićem.

Umočite kore za lazanju na 3 minute u vrelu vodu.

Sipajte bešamel u pravougaonu tepsiju, odozgo poređajte nekoliko kora i sipajte sos paradajz, pečurke i vegansku rikotu.

Nastavite da slažete ovu vegansku lazanju - završite korama i bešamelom.

Pecite hje dok ne bude gotova na 180°C.

Veganska lazanja sa paradajzom i pečurkama je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: