Način pripreme
Sitno iseckajte luk i beli luk i dinstajte ih u dubokom tiganju sa malo maslinovog ulja otprilike 10 minuta.
Sipajte paradajz, vodu i vino i začinite sos solju, origanom i crnim biberom. Kuvajte ga još otprilike 25 minuta. Ako vam se čini gust, razredite ga sa još vode.
Sotirajte iseckane pečurke u malo maslinovog ulja.
Počnite sa posnim bešamel sosom.
Propržite brašno u malo zagrejanog ulja i sipajte bademovo mleko uz neprestano mešanje metalnom žicom za mućenje. Kuvajte ih otprilike 10 minuta dok se ne zgusti sa solju, belim biberom i muskatnim oraščićem.
Umočite kore za lazanju na 3 minute u vrelu vodu.
Sipajte bešamel u pravougaonu tepsiju, odozgo poređajte nekoliko kora i sipajte sos paradajz, pečurke i vegansku rikotu.
Nastavite da slažete ovu vegansku lazanju - završite korama i bešamelom.
Pecite hje dok ne bude gotova na 180°C.
Veganska lazanja sa paradajzom i pečurkama je mnogo ukusna.