Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Kukuruzne prlenke sa pestom i mocarelom

Kukuruzne prlenke sa pestom i mocarelom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Kukuruzne prlenke sa pestom i mocarelom
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Kao slika su ove kukuruzne prlenke sa pestom i mocarelom - ali ipak ćemo ih jesti, ne može da se izdrži"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 1/2 šolje, belo
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • kvasac - 20 g, svež
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • voda - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • mocarela - 150 g, izrendana
  • pesto - 3 supene kašike, od bosiljka
  • ulje - za premazivanje
  • bundevine semenke
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte obe vrste brašna i u njih dodajte so. Izmešajte i oblikujte udubljenje.

Zagrejte vodu i u njoj istopite kvasac i šećer. Sipajte smesu udubljenje i dodajte ostale sastojke za testo (1 jaje i žumance drugog, ulje i kiselo mleko). Kiselo mleko i jaja treba da budu na sobnoj temperaturi.

Od ovih sastojaka umesite meko testo za prlenke.

Po potrebi dodajte još brašna.

Namažite testo uljem i stavite ga posudu pokrivenu folijom i krpom.

Sačekajte dok testo ne udupla svoj obim.

Nakon toga podelite testo na 6 jednakih delova.

Podmazanim prstima rastegnite svaku u krug prečnika otprilike 20 cm. Možete da napravit i jednu veliku prlenku u tepsiji prethodno podmazanoj uljem.

Ostavite da narastena 10 minuta.

Nakon toga prstim oblikujte u testu krugove koje lagano pritisnite.

Pomešajte odvojeno žumance sa malo vode i izmešajte.

Ovom smesom namažite prlenke.

Takođe namažite i pestom u dobijenim kružnim oblicima i popunite ih izrendanom mocarelom.

Ukoliko želite možete da pospete bundevinim semenkama.

Stavite a se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Poslužite kukuruzne prlenke sa pestom i mocarelom dok su tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: