Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Pohovani kačkavalj tip Hepi

Pohovani kačkavalj tip Hepi

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pohovani kačkavalj tip Hepi
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"I kod kuće je lako da budeš Happy samo da imaš recept za pohovani kačkacalj - a vi ga već imate"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 šolja
  • pivo - 1 šolja, svetlo
  • gazirana voda - 5 supenih kašika
  • so - 1 kašičica, ravna
  • crni biber - 2prstohvata
  • beli luk - 1 prstohvat, u prahu
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste naparavili odlično pohovanje tip Hepi podelite belanca žumanaca oba jajeta. Ja koristim najveću veličinu - XL jaja.

Belanca umutite sa solju u sipkast i tvrd sneg. U posebnu posudu stavite žumanca, izmešajte ih i u njih sipajte pivo, a zatim i brašno. Veoma dobro umutite da nema grudvica. Gaziranu vodu dodajte samo ako vam se konzistencija učini mnogo gusta.

Dobijene obe smesa treba da budu istog obima.

U ovu sa žumancima počnite da dodajete umućena belanca i mešajte glatko špatulom dok se usvoje i dok se ne dobije sipkasta smesa. Začinite crnim biberom i belim lukom u prahu.

Tako pripremljeno pohovanje ostavite na sat vremena u frižideru.

Kačkavalj kojeg ćete pohovati ne sme da bude mnogo hladan, niti pak da bude na sobnoj temperaturi kako bi bio mekan i topao iznutra nakon što se pohuje. Međutim, ako koristite takvu vrstu koja je mekane konzistencije, onda je bolje da bude hladan, direktno izvađen iz frižidera.

ISecite ga pravilne krupne kockice ili pravougaonike.

Zagrejte ulje na jakoj vatri, jedan, dva stepena ispod maksimale.

Umačite komadiće kačkavalja u sipkasto pohovanje i pržite dok se ne dobije zlatkasta boja.

Gotove pohovani kačkavlj vadite na papirni ubrus koji će apsorbovati masnoću, posle poređajte na poslužavnik.

Klasično meze obavezno poslužite toplo i jedite pohovani kačkavalj tip Hepi sa čašom piva ili vinom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: