Način pripreme
Oljuštite krompir i nasecite ga na kolutove. Uvaljajte krompir u brašno, otresite višak i poređajte ih u nauljeni pleh.
Tikvice operite i nasecite na kolutove i poređajte ih preko krompira.
Ugrejte maslac i ulje u tiganju i sipajte oljuštene i sitno naseckani paradajz.
Posolite sa malo morske soli i dodajte prstohvat šećera. Promešajte i ostavite da se krčka na tihoj vatri, dok tečnost iz paradajza ne ispari. Na kraju dodajte suvi bosiljak i naseckani peršun.
Ovom smesom prelijte krompir i tikvice. Odozgo rasporedite komade topljenog sira.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Pripremite mlečni sos. Umutite kiselo mleko sa prstohvatom soli, smrvljenim čenovima belog luka i naseckanim peršunom.
Poslužite porciju prelivenu mlečnim sosom i ukrasite grančicom svežeg peršuna.
Prijatno!