Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Vazdušasta penjurlija sa mnogo sira

Vazdušasta penjurlija sa mnogo sira

Vazdušasta penjurlija sa mnogo sira
Fotografije: Tsvetelina Stoikova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Penjurlija sa sirom - vazdušasta i mekana"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • sveže mleko - 200 ml
  • kvasac - 1/2 kocke
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • voda
  • ulje
  • maslac - 2 kašike
  • sir - 500 g
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, dodajte so i šećer. U posudi zagrejte mleko i rastvorite kvasac u njemu.

Mešanjem dodajte kvasac u brašno i postepeno dodajte vodu dok ne postane meko testo.

Da bi brže naraslo možete da namažete jednu torbiicu i u nju da sipate testo.

Zavežite je dobro i stavite u posudu sa toplom, ali ne vrelom vodom.

Kada dobro naraste, razvucite u jednu veliku koru i odozgo namažite smesom od sira, jaja i istopljenog maslaca.

Uvijte u rolat i isecite na tri lopte za našu vazdušastu penjurliju.

Preko namazanog papira za pečenje ih poređajte, pospite čubrom i pecite vazdušastu penjurliju sa mnogo sira na 200-220 stepeni dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: