Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Torta sa kruškama i maskarponeom

Torta sa kruškama i maskarponeom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Torta sa kruškama i maskarponeom
Fotografije: Evgenia
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Za praznik i radni dan želimo da vam predstavimo ovu tortu sa kruškama i maskarponeom"

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 500 g
  • kruške - 230 g
  • skrob - 5 kašike, vanila
  • smeđi šećer - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • Za mrvice
  • belo brašno - 250 g
  • smeđi šećer - 100 g
  • maslac - 100 g, meki
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo umutimo jaja u posudi zajedno sa smeđim šećreom. Dodajemo skrob koji smo razmutili u malo vode da se ne strvore grudvice.

Kruške pasiramo u secku u kašu i ubacimo i njih u smesu od jaja. Sledi maskarpone.

Promešamo dobro smesu i prebacimo je u šerpu, mešajući neprestano na slaboj vatri dok se ne zgusne. Posle sklonimo šerpu sa ringle.

Za mrvice pomešamo brašno sa mekim maslacem i šećerom. Pečemo ih u tiganju na pergamentnom papiru na slaboj ringli. Mešamo neprestano drvenom varjačom dok ne dobije zlatnu boju. Ostavljamo da se ohladi.

Posle u kalupu za pečenje (prečnik 20 cm) ređamo red krema, red mrvica, red krema, red mrvica.

Pokrivamo voćnu tortu folijom i premestimo je u frižider na jednu noć.

Torta sa kruškama i maskarponeom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: