Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Perfektni kolač od jabuka sa kremom

Perfektni kolač od jabuka sa kremom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Perfektni kolač od jabuka sa kremom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Perfektan kolač sa jabukama"

Potrebni sastojci

  • za keks smesu
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • vanila - 1 komad
  • jabuke - 2 komada, veće
  • sok od limuna - 1 kašika
  • cimet - 1/2 kašičice
  • za krem
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 60 g
  • kukuruzni skrob - 15 g
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Jaje promešajte sa šećerom i umutite ga lagano žicom.

Dodajte skrob i u tankom mlazu sveže mleko. Smesu stavite na vatru i kuvajte krem dok se ne zgusne. Dodajte vanilu kao aromu. Pokrijte krem providnom folijom i ostavite ga da se ohladi.

Jabuke oljuštite i naseckajte na male kockice. Pospite ih sokom od limuna i cimetom.

Jaja za keks smesu umutite sa šećerom. U tu smesu dodajte ulje i sveže mleko. Brašno prosejte zajedno sa praškom za pecivo i vanilom i dodjate sve u smesu od mleka i jaja. Na samom kraju dodajte jabuke.

U kalup sa zidovima koji se odvajaju prečnika 26 cm stavite papir za pečenje.

Sipajte smesu za koru i poravnajte je.

Ohlaženi kraj sipajte u špric sa okruglim vrhom. Preko nepečenog kolača od jabuka napravite spiralu od sredine kalupa.

Kolač sa kremom pecite u pretosno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.

Po želji, kolač možete da pospete šećerom u prahu.

Ostavite da se kolač ohladi u kalupu i tada ga oslobodite i prebacite na poslužavnik ili tanjir.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: