Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača sa sodom»Upletena pogača sa sodom

Upletena pogača sa sodom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Upletena pogača sa sodom
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Pogača sa sodom, koja se priprema jednostavno i brzo - samo pratite recept"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 4 kašike
  • brašno - 500 g
  • prašak za pecivo - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte zajedno sa praškom za pecivo.

U posudu sipajte kiselo mleko i u njega dodajte sodu bikarbonu. Promešajte i kada prestane da bude aktivno dodajte so, šećer i ulje.

Postepeno u smesu dodajte brašno. Mešajte kašikom, a zatim prebacite testo na podlogu i nastavite rukama da ga mesite.

Od testa oblikujte loptu, pospite je sa malo brašna i pokrijte je krpom. Ostavite testo da odmori 15-20 minuta.

Od testa odvojite 1/3, a od ostalog testa oblikujte loptu. Postavite ga u sredinu tepsije, koju ste obložili papirom za pečenje (otprilike 26 cm prečnik).

Odvojeno testo podelite na 3 dela. Od svakog dela oblikujte fitilj i nakon toga sva tri fitilja upletite u pletenicu, koju zatim obmotajte oko lopte u tepsiji.

Pogaču sa sodom premažite uljem i stavite je u hladnu rernu, koju uključite i podesite temperaturu na 180 stepeni.

pecite dok pogača ne porumeni.

Upletena pogača sa sodom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: