Način pripreme
Kolač sa bananama i čokoladnim kremom za ljubitelje čokoladnih deserata.
U velikoj posudi mutimo jaja sa šećerom, dodajemo kokosovo mleko sa likerom od banana i mešamo.
Nakon toga dodajemo pasirane banane sa organskim medom, cimetom i susamovim uljem.
Na kraju malo po malo dodajemo prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro izmešamo.
Sipamo smesu u nauljeni i nabrašnjeni okrugli kalup i pečemo kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 15-20 minuta.
Za krem u odgovarajuću posudu sipamo sveže mleko sa kokosovom pavlakom i ostavljamo da provri na srednjoj temperaturi.
Kada provri dodajemo crnu čokoladu i mešamo dok se ne istopi.
Na kraju veoma pažljivo i u malim porcijama dodajemo prethodno umućena žumanca sa šećerom i kukuruznim skrobom.
Nastavljamo da mešamo na srednjoj temperaturi dok se krem ne zgusti, nakon čega ga skidamo sa ringle i ostavljamo ga da se ohladi.
Gotov kolač stavljamo na odgovarajući poslužavnik i obilno ga premazujemo ohlađenim kremom.
Po želji možete da dekorišete iseckanim bananama i izrendanom čokoladom.