Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pohovana teleće džigerica preko kanapea od špageta

Pohovana teleće džigerica preko kanapea od špageta

NikiNiki
Guru
565853k
Pohovana teleće džigerica preko kanapea od špageta
Fotografije: Niki
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Prijatno uz ovu ukusnu pohovanu teleću džigericu preko kanapea od špageta"

Potrebni sastojci

  • teleća džigerica - 300 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • špagete od heljde - 250 g
  • paprika - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Džigericu dobro očistite, operite i potopite u sveže mleko. Dobro je da džigericu potopite ujutru i da je pripremate uveče.

Špagete skuvajte u slanoj vodi, povrće očistite i naseckajte na sitno, a šargarepu narendajte.

U tiganju zagrejte masnoću i dinstajte povrće, a čim ono omekša, dodajte špagete i pržite ih 4-5 minuta.

Nakon toga opranu i osuđenu džigericu uvaljajte u brašno i pržite je u zagrejanoj masnoći do zlatne boje.

Postavite pohovanu džigericu na kuhinjski ubrus da se višak masnoće ocedi.

U tanjir stavite špagete i na vrh stavite komade džigerice.

Prijatno uz pohovanu teleću džigericu preko kanapea od špageta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: