Način pripreme
Za kore:
Speltino brašno se sipa u posudu u kojoj će se mešati.
Dodaje se soda i veoma dobro se izmeša.
Maslac se stavlja u šerpu.
Dodaje se šećer i zagreje se na niskoj temperaturi dok se šećer ne istopi, nakon čega se skida sa ringle.
Dodaje se šećer i veoma dobro se izmeša.
U brašnu se pravi udubljenje u koje se sipa maslac sa šećerom.
Počinje da se mesi testo tako što se nakon što se brašno izmeša sa maslacem i šećerom, dodaje se jaje.
Mesi se meko lepljivo testo.
Testo se stavlja na 20 minuta u frižider kako bi stegnulo.
Kada se testo ohladi deli se na dva dela.
Svaki deo se razvija u tanku koru na papir za pečenje.
Šablonom se seče srce.
Isečeno srce sa papirom za pečenje se stavlja u tepsiju.
Peče se 6 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C.
Kore se ostavljaju da se ohlade tako što se skida papir za pečenje.
Za nadev od jagoda:
Domaći džem se stavlja u posudu sa nelepećim premazom.
Dodaje se kukuruzni skrob.
Veoma dobro se izmeša.
Zagreje se na 5 minuta na niskoj temperaturi uz neprestano mešanje, nakon čega se ostavlja da se ohladi.
Za krem:
Kozje kiselo mleko se cedi prethodno 24 sata.
Isceđeno kozje mleko se sipa u posudu.
Dodaje se šećer u prahu i kukuruzni skrob.
Veoma dobro se meša metalanom žicom za mućenje dok se ne dobije homogena smesa.
Na poslužavnik za tortu se stavlja prva kora.
Po krajevima se stavlja nadev od jagoda.
Odozgo se ređa druga kora za naš kolač za Dan zaljubljenih.
Špricem se dekoriše cela kora kremom.
Ukrašava se mačmelouom i čokoladnim mrvicama.
Speltino medeno srce sa jagodama se stavlja u frižider na 24 sata.