Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pečena patka»Patka glazirana pomorandžom

Patka glazirana pomorandžom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Patka glazirana pomorandžom
Fotografije: Anelia Terzieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Dočekajte važne praznike u društvu ove pomorandžom glazirane patke"

Potrebni sastojci

  • patka - 1 komad
  • pomorandža - 1 komad
  • pileći bujon - 100 ml (ili voda)
  • beli luk - 3 čena
  • soja sos
  • med
  • so
  • biber
  • sveži ruzmarin
* merne jedinice

Način pripreme

Iscedite sok od pomorandže i zajedno sa bujonom, nekoliko kašika soja sosa, belim lukom i medom po ukusu stavite u dublju kaserolu.

Stavite na šporet i ostavite da se redukuje u srednje gust sos.

Ovo je mešavina kojom ćete glazirati vašu patku.

Na koži patke napravite nekoliko rezova kako bi se tokom pečenja ocedila mast i celu pticu utrljajte sitno rendanom korom od pomorandže, uz ruzmarin, malo soli i bibera.

Unutar patke stavite ostatke pomorandže sa nekoliko grančica ruzmarina.

Pecite pod folijom oko 2, 2 i po sata (u zavisnosti od veličine patke), periodično ukljanjajući masnoću iz pleha.

Kada sklonite foliju sa pleha, prelijte patku sa puno glazure i pecite još 30 minuta, ponavljajući prelivanje nekoliko puta.

Pečenu patku poslužite sa prilogom od pirinča i pri serviranju prelijte ostatkom glazure.

Za bolje uklanjanje masti sa ukusne glazirane patke sa pomorandžom, patku možete peći na rešetci i staviti je u pleh za rernu sa njom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: