Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Keto čokoladni kolač sa glazurom

Keto čokoladni kolač sa glazurom

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24699643
Keto čokoladni kolač sa glazurom
Fotografije: Valeria
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Keto čokoladni kolač sa glazurom - zalogaj po zalogaj ga jedemo"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 2 komada, odvojena žumanca i belanca
  • pavlaka - 75 ml, mlečna, tečna, nezaslađena
  • kravlji maslac - 40 ml, istopljeni
  • voda - 50 ml
  • vanila - 1 kašićica
  • bademovo brašno - 140 g
  • zaslađivač - 110 g, što je 1:1 sa šećerom
  • kakao - 25 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • Za glazuru
  • pavlaka - 200 ml, tečna, nezaslađena
  • kakao - 40 g
  • zaslađivač - 60 g, što je 1:1 sa šećerom
  • vanila - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremanje kore:

Sve osim belanaca se sipa u jednu posudu i muti se mikserom. Na kraju se belanca mute u sneg i dodaju se u drugu smesu tako što se već meša rukom špatulom.

Smesa se sipa u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 25 minuta.

Nadgledajte, moja rerna je na gas. Kakao kora se vadi iz rerne i ostavlja se da se ohladi.

Pripremanje glazure:

Sve se stavlja u kaserolu i na tihoj do srednjoj vatri se meša dok se ne dobije homogena smesa i dok se ne zgusti.

Prebacujete glazuru u posudicu koju stavljate u posudu sa hladnom vodom i ohladite mešajući. Treba da bude sasvim blago topla.

Sipajte gotovu glazuru na čokoladni kolač.

Stavite keto čokoladnu tortu sa glazurom u frižider na nekoliko sati, najbolje na jednu noć.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: