Način pripreme
Prvo skuvamo pirinač u vodi tako što ga dobro operemo pre toga i čim voda provri, smanjujemo ringlu do najnižeg stepena. Tako vri dok ne upije vodu.
Nakon čega ga zalivamo marinadom od zagrejanoj u odgovarajućoj posudi pirinčanog sirćeta i šećera istopljenog u njemu.
Ostavljamo skuvani pirinač u šerpi sa pokopcem da se hladi. Čim bude na sobnoj temperaturi, možemo da ga stavimo u frižider, zato što pre prženja pirinač treba da bude hladan.
Sečemo meso na žilijene pre nego što ga skuvamo. Teleće meso pokrivamo vodom u šerpi tako što smo prethodno u njoj rastvorili kockicu bujona od povrća. Kuvamo dok ne bude gotovo.
Ako je ostao bujon, ocedimo meso. U tiganju sa maslinovim uljem pržimo jaja i iskidamo ih na male komade. Posle ih odvajamo sa strane.
U istom tiganju sa maslinovim uljem na slaboj vatri propržimo meso, beli luk, izrendan na rende i suvi luk.
Dodajemo pirinač, kukuruz, grašak i sojin sos pržeći na srednje slaboj vatri mešajući drvenom špatulom. Na kraju uključujemo i pržena i iskidana jaja.
Poslužujemo topli pirinač sa telećeim mesom na kineski način.
Neka Vam je slatko!