Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Kolači za goste»Raskošni preliveni kolačići sa karamelom

Raskošni preliveni kolačići sa karamelom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Raskošni preliveni kolačići sa karamelom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
26/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
24
"Pozovite koliko god gostiju želite, kolačići sa kremom su od nas... ili barem recept za njih"

Potrebni sastojci

  • sastojci za jednu koru
  • jaja - 5 komada
  • vanilin šećer - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 150 g
  • brašno - 150 grama
  • za karamel sirup
  • šećer - 2 šolje
  • maslac - 60 g
  • voda - 200 ml
  • za krem
  • puding od vanile - 3 kesice dr. Oetker
  • sveže mleko - 1, 5 l
  • šećer - 15 supenih kašika
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • poslastičarska boja - crvena
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili domaće kolačiće počnite sa kuvanjem tri vrste pudinga za krem.

U šerpu sipajte litar svežeg mleka i dodajte šećer. U ostalom mleku rastvorite pudinge. Stavite šerpu na ringlu i zagrevajte dok se šećer ne istopi. Smanjite ringlu na slabu vatru i dodajte rastvoreni puding. Kuvajte dok se krem ne zgusne. Pokrijte streč folijom i zatvorite šerpu poklopcem, ostavite na hladnom mestu da se u potpunosti ohladi.

Za kolačiće su potrebne tri kore tako što se svaka kora meša i posebno se peče.

Umutite mikserom, prethodno pomešama jaja, šećer i vanilin šećer u sipkast krem otprilike 10 minuta. Dodajte prosejano brašno i polako i pažljivo mešajte špatulom dok se ne dobije homogena i sipkasta smesa.

U tepsiju rerne obložene papirom za pečenje rasporedite smesu za koru. Lagano protresite tepsoju i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, na otprilike 20 minuta dok se ne dobije zlatasta boja. Za to vreme pečenja kor ne otvarajte vrata rerne. Izvadite gotovu ispečenu koru i ostavite da se u potpunosti ohladi.

Na taj način pripremite i ostale 2 kore.

Pozabavite se dovršavanjem krema tako što u posudi umutite hladnu pavlaku u sipkast krem. Postepeno u nju dodajte hladni skuvani puding i tako dok se ne dobije gladak i sipakst krem.

Pripremite i karamel sirup tako što u metalnu i suvu posudu stavite šećer i maslac. Karamelizujte na umerenoj vatri dok ne postane smeđe. Pažljivo dodajte vodu i mešajte dok se karamel u potpunosti ne istopi.

Isecite krajeve četiri strane ohlađenih kora, jednake veličine sve tri.

U pravougaoni prsten za torte stavite jednu od kora i izbockajte je viljuškom na više mesta, zalijte delom karamel sirupa. Koru namažite delom krema i stavite drugu koru. Na isti način ponovite proceduru i sa njom i sa trećom poslednjom korom, završite kremom.

Nazubljenom špatulom za torte oblikujte i izravnajte krem odozgo. Crtajte grafikone po vašim kolačićima u željenoj valičini tako što nožem za picu isečete samo krem odozgo, ne odozdo.

Kašikom u tankom mlazu sipajte karamel sirup po horizontali i površini kolačića. Malim delom krema u koji ste stavili crvenu boju za torte, uz pomoć formiranja ružice na svakom iscrtanom kolačiu.

Stavite tako oblikovane kolačiće, zajedno sa prstenom u frižider na jednu noć (na primer) kako bi se pomešali ukusi odvojenih komponenti.

Neposredno pre serviranja skinite prsten i isecite kolačiće prema iscrtanom delu.

Ove neverovatno ukusne, raskošne prelivene kolačiće sa karamelom sam napravila za osmomartovsku proslavu našeg kolektiva, svi su bili zadovoljni ukusom i kombinacijom sipkaste kore, karamel sirupa i krema od vanile!

Pogledajte i druge ideje za prelivene kolače!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: