Način pripreme
Da biste napravili domaće kolačiće počnite sa kuvanjem tri vrste pudinga za krem.
U šerpu sipajte litar svežeg mleka i dodajte šećer. U ostalom mleku rastvorite pudinge. Stavite šerpu na ringlu i zagrevajte dok se šećer ne istopi. Smanjite ringlu na slabu vatru i dodajte rastvoreni puding. Kuvajte dok se krem ne zgusne. Pokrijte streč folijom i zatvorite šerpu poklopcem, ostavite na hladnom mestu da se u potpunosti ohladi.
Za kolačiće su potrebne tri kore tako što se svaka kora meša i posebno se peče.
Umutite mikserom, prethodno pomešama jaja, šećer i vanilin šećer u sipkast krem otprilike 10 minuta. Dodajte prosejano brašno i polako i pažljivo mešajte špatulom dok se ne dobije homogena i sipkasta smesa.
U tepsiju rerne obložene papirom za pečenje rasporedite smesu za koru. Lagano protresite tepsoju i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni, na otprilike 20 minuta dok se ne dobije zlatasta boja. Za to vreme pečenja kor ne otvarajte vrata rerne. Izvadite gotovu ispečenu koru i ostavite da se u potpunosti ohladi.
Na taj način pripremite i ostale 2 kore.
Pozabavite se dovršavanjem krema tako što u posudi umutite hladnu pavlaku u sipkast krem. Postepeno u nju dodajte hladni skuvani puding i tako dok se ne dobije gladak i sipakst krem.
Pripremite i karamel sirup tako što u metalnu i suvu posudu stavite šećer i maslac. Karamelizujte na umerenoj vatri dok ne postane smeđe. Pažljivo dodajte vodu i mešajte dok se karamel u potpunosti ne istopi.
Isecite krajeve četiri strane ohlađenih kora, jednake veličine sve tri.
U pravougaoni prsten za torte stavite jednu od kora i izbockajte je viljuškom na više mesta, zalijte delom karamel sirupa. Koru namažite delom krema i stavite drugu koru. Na isti način ponovite proceduru i sa njom i sa trećom poslednjom korom, završite kremom.
Nazubljenom špatulom za torte oblikujte i izravnajte krem odozgo. Crtajte grafikone po vašim kolačićima u željenoj valičini tako što nožem za picu isečete samo krem odozgo, ne odozdo.
Kašikom u tankom mlazu sipajte karamel sirup po horizontali i površini kolačića. Malim delom krema u koji ste stavili crvenu boju za torte, uz pomoć formiranja ružice na svakom iscrtanom kolačiu.
Stavite tako oblikovane kolačiće, zajedno sa prstenom u frižider na jednu noć (na primer) kako bi se pomešali ukusi odvojenih komponenti.
Neposredno pre serviranja skinite prsten i isecite kolačiće prema iscrtanom delu.
Ove neverovatno ukusne, raskošne prelivene kolačiće sa karamelom sam napravila za osmomartovsku proslavu našeg kolektiva, svi su bili zadovoljni ukusom i kombinacijom sipkaste kore, karamel sirupa i krema od vanile!
Pogledajte i druge ideje za prelivene kolače!