Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Voćna torta sa palačinkama

Voćna torta sa palačinkama

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Voćna torta sa palačinkama
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Unikatna voća torta sa palačinkama za poseban povod"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - 1/4 kašičice
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - 180 g
  • kakao - 20 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica, ravna
  • želatin - 2 kesice, po 10 g
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • vanila - 1 komad /2 g/
  • voće - po izboru
  • preliv
  • crna čokolada - 150 g
  • kravlji maslac - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo 2 jaja sa 2 supene kašike šećera. Dodajemo 1/4 kašičice soli i 500 ml svežeg mleka.

U drugu posudu prosejemo 180 g brašna. Dodajemo 20 g kakaoa i 1 kašičicu praška za pecivo. Lepo promešamo i dodajemo u smesu od jaja.

Pečemo palačinke u tiganju. Ja sam napravila od ove smese 11.

Rastvorimo 2 kesice želatina (svaka po 10 g) prema uputstvima na pakovanju.

U posudi umutimo 500 ml slatke pavlake. Dodajemo rastvoreni želatin i 1 vanilu. Dobro izmešamo.

U potpunosti pokrivamo tepsiju (26 cm) sa padajućim prstenom streč folijom. Na dno stavljamo jednu palačinku.

Operemo, posušimo i voće seckamo na male kockice: jabuku, krušku, bananu, jagode, maline, borovnice, kivi.

U malu posudicu stavljamo jednu palačinku. U nju stavljamo 1 supenu kašiku sa vrha pavlake i od iseckanog voća. Sakupljamo krajeve palačinke da bude kao snop i lagano pritiskamo. Stavljamo u kalup za pečenje. Na ovaj način pravimo i druge palačinke (ja sam dobila 7).

Ostale komadiće voća posipamo po i između snopića. Pokrivamo većim delom pavlake. Lepo zagladimo i stavljamo jednu celu palačinku. Na nju stavljamo ostali krem (pavlaku) otprilike 3 supene kašike, koliko je potrebno da pokrije palačinku.

Slatku tortu sa palačinkama dobro pokrivamo streč folijom i ostavljamo u frižideru na 10-12 sati da se stegne.

Vadimo iz frižidera, skidamo prsten i streč foliju. Stavljamo na poslužavnik ili gladak tanjir.

Na vodenoj pari istopimo 150 g crne čokolade sa 2 supene kašike kravljeg maslaca. Skidamo sa ringle i dodajemo 2 supene kašike svežeg mleka. Dobro izmešamo i ostavljamo da se ohladi.

Stavljamo u špric i dekorišemo voćnu tortu. Voćnu tortu sa palačinkama ukrašavamo i različitim voćem i listićima mente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: