Ceo karfiol u rerni

Potrebitel#311853Potrebitel#311853
Početnik
9343
Ceo karfiol u rerni
Fotografije: Potrebitel#311853
3 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Mnogo ukusan ceo pečeni karfiol u rerni - obavezno probajte"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica (veličina je po želji)
  • ulje - 4 kašike
  • so - 1 ravna kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 1 kašika (ili harisa pasta)
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol se očisti od listova i opere se. Osuši se kuhinjskim ubrusom.

U jednoj posudici se pomašaju ulje i svi ostali začini, koji su nabrojani, a mogli bi da se dodaju i drugi po vašem ukusu.

Ovo je klasična varijanta. Mešaju se dobro tako da nema grudvica. Jednom četkom se maže spolja, a ostatak sosa se sipa unutra. Rastrese se svuda.

Stavlja se u posudu u kojoj će se peći. Na dno posude se dodaje još malo masnoće.

Stavlja se karfiol, pokriva se folijom za pečenje i stavlja se u zagrejanu rernu.

Peče se 30-40 minuta na 200 stepeni (ako je rerna bez ventilatora, može da oduszme 45-50 minuta. Zepeče se još 5 minuta skroz na kraju.

Ovaj recept za pečen karfiol se mnogo koristi u gurmanskim restoranima u Berlinu. I znam jednog šefa u takvom restoranu. On ga servira samostalno i na kanapeu po izboru. Mnogo dobro ide uz kinou.

Nakon što se aranžira na način po vašoj želji, dodaje se limun i posipa se peršunom!

Ceo karfiol u rerni - ispada neodoljivo dobro i ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: