Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Ceo šaran sa krompirom u rerni

Ceo šaran sa krompirom u rerni

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Ceo šaran sa krompirom u rerni
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Evo kako da napravimo ukusnog šarana u rerni"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada
  • biber
  • so
  • aleva paprika
  • vegeta
  • šaran - 1 komad
  • sok od limuna - svež, za mazanje
  • sir - pločica
  • limun - kriške
  • mast - parčići
* merne jedinice

Način pripreme

Dva krupnija krompira se iseku i začinjavaju biberom, solju, alevom paprikom i vegetom.

Poređaju se u posudu za pečenje i odozgo se stavlja očišćen šaran, koji se prethodno namaže sokom od limuna i stoji oko 2 sata.

Riba se posoli sa svih strana - u njenu unutrašnjost se stavlja pločica sira, prave se razrezi odozgo i tamo se gurnu parčići limuna.

Preko šarana, a i krompira se stavljaju parčići masti.

Nikoljdanski šaran se peče na 200 stepeni i kada se zarumeni, stavlja se folija samo preko njega, pri čemu se pečenje nastavlja dok krompir ne bude gotov.

Ceo šaran sa krompirom u rerni je gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: