bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Jagnjeća Sarmica»Jagnjeće iznutrice za Đurđevdan

Jagnjeće iznutrice za Đurđevdan

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
120933647
Jagnjeće iznutrice za Đurđevdan
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 2
01/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Tradicionalno za Đurđevdan serviramo jagnjeće iznutrice, koje spremamo evo ovako"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 1, 2 - 1, 5 kg, džigerica, pluća, srce, creva
  • biljno ulje - 2 kašike
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 1 vezica
  • mladi beli luk - 2 - 3 struka
  • zelje - 1 struk
  • kiseljak - 1 struk, ako nema onda opet zelje
  • ljute paprike - 2 - 3 zelene (po želji)
  • nana - 1 vezica
  • biber - 20 zrna
  • piment - 2 zrna
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • dimljena aleva paprika - 1 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće iznutruce se natope u hladnoj vodu 2-3 sata, da izađe krv.

Skuvaju se u ekspres loncu u litar psooljene vode zajedno sa zrnima bibera i pimenta oko 45-50 minuta. Nakon toga se iseku na parčiće, a bujon se procedi.

Isečeni luk, beli luk, zelje, kiseljak, papričice i nana se dinstaju blago u maslacu.

Dodaje se pirinač, mleveni biber i aleva paprika, kao i 4 šolje bujona.

Sve zajedno sa jagnjećim iznutricama se stavlja u dogovarajuću posudu za pečenje i dobro se promeša. Peče se na 180 stepeni oko 50 minuta.

Dobro je da se promeša kada se zgusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: