Način pripreme
Pripremamo 200 g pirinča za suši prema uputstvu.
Sečemo pileći file na ivice, uvaljamo ih u ulje, so i crni biber i ostavljamo ih u frižideru na sat vremena.
Nakon toga mutimo belance, sipamo ga u filete i izmešamo ih.
Uvaljamo filete u smesu za pohovanje od kornfleksa i pržimo ih.
Stavljamo komad providne folije, malo veće od nori kora, na sto.
Na njega stavljamo nori i počinjemo da ređamo pirinač (1.5 cm) po celim nori korama.
U jedan kraj na pirinač mažemo debeli sloj sira filadelfija, trakica krastavca i tani filet piletine. Pomoću folije suši uvijamo u rolat tako što pri svakom zavrtanju blago pritiskamo kako bi se oblikovano stegnut rolat.
Sir filadelfija može da se zameni majonezom. Dobro bi bilo da se konzumira sa soja sosom za suši i vasabi.
Recept je za tri rolata sušija sa pilećim filetima.