Način pripreme
Isplaknite kinou dobro i nakon toga je stavite u šerpu sa vodom i prstohvatom soli. Kuvajte 10 minuta (dok se voda ne apsorbuje), nakon toga isključite rinlu i pokrijte poklopcem.
Operite tikvice, isecite ih na pola i jednom kašičicom izdubite unutrašnjost. Ubacite tikvice u posoljenu kipuću vodu ili na paru na dva minuta.
U tiganju zagrejte 2 kašike vode ili belog vina, dodajte pulpu od tikvica, narendanu šargarepeu, luk i paradajz.
Dodajte prstohvat soli, sveže mleveni biber i začine, pokrijte poklopcem i ostavite da se krčka na slaboj vatri oko 5 minuta.
Promešajte dobro kinou sa povrćem, napunite čamce od tikvica i stavite u posudu za pečenje sa malo vode. Pecite u vrućoj rerni na 200 stepeni 15 minuta, a nakon toga još 5 minuta sa mocarelom sa ventilatorom.
Servirajte punjene tikvice sa malo maslinovog ulja.