Način pripreme
U duboku posudu stavljamo brašno.
U njega dodajemo so i šećer.
Dobro izmešamo kako bi se pomešali sastojci.
Stavljamo maslac u mikrotalasnu da se istopi.
U drugu posudu sipamo mleko i u njega dodajemo istopljeni maslac, jaje i kvasac.
U smesu od brašna mikserom počinjemo da dodajemo po malo od mlečne smese.
Mutimo dok se ne dobije testo za krofnice.
U jednu posudu sipamo malo ulja raspoređujući po zidovima i dnu posude.
Tamo stavljamo testo, pokrivamo streč folijom i ostavljamo da naraste.
Ovo oduzima sat, dva.
Skidamo foliju i stavljamo testo na prethodno nabrašnjenu radnu površinu.
Tepsiju oblažemo papirom za pečenje i posipamo brašnom, takođe posipamo i samu oklagiju.
Razvijamo testo otprilike 2 cm.
Počinjemo da sečemo krofnice uređajem, a ukoliko nemate, možete da koristite i dve čaše različitog prečnika.
Krofnice stavljamo u nabrašnjenu posudu, istopimjo maslac i odozgo premazujemo svaku krofnicu.
Ostavljamo na otprilike 15 minuta.
Nakon što isteče vreme, ređamo ih u uređaj.
Podešavamo uređaj na 5 minuta sa temperaturom od 180 stepeni.
Kada vreme isteče, vadimo krofnice i stavljamo ih u posudu posipajući šećerom u prahu.
Ovo su zaista odlične krofnice u air fryer-u.
Komentari