Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Brza Predjela»Pohovana boranija sa sosom od limuna

Pohovana boranija sa sosom od limuna

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
1264088948
Pohovana boranija sa sosom od limuna
Fotografije: N.Akifova
1 / 4
22/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Sveže meze uz pivo sa sosom od limuna - eto tako treba da se zove ovo jelo"

Potrebni sastojci

  • boranija - 300 g (1 velika šaka)
  • jaje - 1 komad
  • brašno - 1 šolja
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • soda - 1 kašičica
  • voda - 1 šolja
  • Za pohovanje
  • ulje
  • Za sos
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • kora limuna - 1 kašičica
  • sok od limuna - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo operemo i očistimo boraniju, posle u jednu šerpu stavljamo vodu i čekamo da provri.

Nakon toga stavljamo boraniju unutra, blanširamo dok ne omekša oko 5 minuta i počinjemo da pripremamo smesu za pohovanje.

Stavljamo u veliku posudu sastojke i mešamo dok ne postane gusta kaša.

Stavljamo u jedan tiganj ulje i čekamo da se zagreje, nakon zagrevanja uzimamo boraniju, potapamo u smesu i stavljamo u vrelo ulje, ponavljamo proceduru dok se boranija ne potroši.

Vadimo na salvetu da upje ulje.

Nakon toga pravimo sos od limuna. U jednu malu posudu stavljamo kiselo mleko, narendamo koru limuna, iscedimo sok od limuna, dodajemo so i mešamo.

Ova pohovana boranija je mnogo hrskavo u sveže toplo predjelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: