Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete sa sosom od limuna

Špagete sa sosom od limuna

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Špagete sa sosom od limuna
Fotografije: Raya Andonova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Špagete sa svežim sosom od limuna - neverovatna predstava u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • špagete - 400 g
  • beli luk - 2 čena
  • limun - 1 komad
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • peršun - ⅓ vezice
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Čenovi belog luka mogu ili da se ostave celi i posle da se izvade ili da se iseckaju i beli luk da bude deo sosa za pastul.

Špagete se skuvaju u posoljenoj vodi. Kada su gotove, ocede se ali se čuva mali deo vode u kojoj su se kuvale.

Kora limuna se izrenda i sok se iscedi.

Peršun se isecka, kao i čenovi belog luka, ukoliko se neće koristiti celi.

U tiganj se sipa malo maslinovog ulja i u njega se stavlja beli luk. Sipa se limunov sok i kada provri, smanjuje se vatra, ostavlja se da se krčka nekoliko minuta tako što se s vremena na vreme meša.

Sipa se pavlaka, dodaje se izrendana kora limuna, peršun i so po ukusu. Izmeša se i ostavlja se na nekoliko minuta na slaboj vatri. Nakon toga se vade čenovi belog luka, ako su korišćeni celi.

Oceđene špagete se dodaju u sos za testeninu i sipaju se 2-3 supene kašike vode u kojoj su kuvane. Izmeša se kako bi se sve dobro pomešalo.

Prilikom serviranja špagete sa sosom od limuna se posipaju svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: