Način pripreme
U posudi pomešamo prosejano brašno i so.
Istopimo maslac i ostavljamo ga sa strane da se ohladi.
U drugoj posudi umutimo oba jaja i mleko. Mepamo dok se dobro ne pomešaju sastojci.
Sipamo 1/3 smese sa jajima i mlekom u posudu sa suvim sastojcima. Dobro izmešamo mikserom ili žicom za mućenje tako da nema grudvica. Dodajemo još 1/3 smese od jaja i ponavljamo proces.
Na kraji dodajemo ostale mokre sastojke i istopljeni maslac, nakon čega mešamo.
Pokrivamo posudu i ostavljamo je u frižideru na barem 30 minuta ili na jednu noć. Ovo će dovoliti testu da se opusti i da nema kidanja za vreme kuvanja.
Vadimo smesu iz frižidera i kratko je mešamo.
Zagrevamo tiganj za palačinke na srednjoj vatri. Premazujemo ga s malo maslaca i kutlačom sipamo smesu.
Pečemo klasične palačinke na srednje slaboj vatri otprilike minut, nakon čega ih okrećemo i pečemo i sa druge strane otprilike 30 sekundi. Isto radimo i sa ostalom smesom.
Zbog nedostatka šećera ove palačinke u francuskom stilu mogu da se serviraju kako sa slatkim, tako i sa slanim nadevom.