Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto sa keljom i maskarponeom

Rižoto sa keljom i maskarponeom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Rižoto sa keljom i maskarponeom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
22 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
2
"Nežan rižoto sa keljom i maskarponeom - zadovoljstvo u tanjiru"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 160 g, arborio
  • beli luk - 2 čena
  • kelj - 100 g (očišćeni listovi bez žile)
  • maskarpone - 100 g
  • šafran - 1 - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • biber - 2 prstohvata
  • bujon od povrća - 400 ml
  • belo vino - 50 ml
  • so - po ukusu
  • suncokretove semenke - 2 - 3 kašike, blago zapečene
  • bosiljak - 6 listova
* merne jedinice

Način pripreme

Malo netradicionalan rižoto, ali na račun toga - ukusan i jednostavan.

Iseckajte čenove belog luka i zapržite ih u maslinovom ulju na slaboj/umerenoj vatro dok ne puste aromu. Ako su mali možete da dodate i treći čen, jer nećemo stavljati luk u ovaj aromatični rižoto.

Stavite oprane i iseckane listove kelja zajedno sa pirinčem i vinom. Dinstajte oko 3 minuta i dodajte maskarpone, šafran i so po ukusu.

Nakon toga sipajte vruć bujon u porcijama i mešajte dok se ne apsorbuje. Proces oduzima 15 minuta.

Na kraju začinite sa još soli, ako je potrebno, kao i sveže mlevenim biberom.

Gotov rižoto sa keljom i maskarponeom rasporedite u dve ili tri porcije, pospite obilno hrskavim semenkama suncokreta i ukrasite aromatičnim listovima svežeg bosiljka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: