Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Savršena musaka

Savršena musaka

Potrebitel#268527Potrebitel#268527
Početnik
2120
Savršena musaka
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
7 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Svako želi recept za savršenu musaku - evo vaš je"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 2 kašike
  • peršun
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • so
  • ulje
  • bujon od povrća - na vrh noža
  • Za preliv
  • žumanca - 4 komada
  • kiselo mleko - čaša
  • brašno - na oko
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo na sitno luk i šargarepu. U dubokom tiganju zagrevamo malo vode i ulja, stavljamo povrće da se dinsta 3-4 minuta.

Nakon toga dodajemo mleveno meso, prethodno zamešeno u malo vode i dinstamo dok voda ne ispari.

Dodajemo još malo ulja, mešamo i stavljamo dve kašike paradajz pirea, umućenog sa 50 g hladne vode.

Ponovo mešamo i dodajemo začine po ukusu. Sklanjamo sa ringle.

U posudu za pečenje sam već isekla sitne kocke krompira, u njih sam dodala i smesu, prelila vodom i stavila musaku da se peče na 200 stepeni dok ne bude gotova.

Prelivam prelivom za musaku od jaja, brašna i kiselog mleka.

Vraćam u rernu i pečem dok savršena musaka na bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: