Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jela u đuvečari»Pržene tikvice u đuvečari

Pržene tikvice u đuvečari

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k120
Pržene tikvice u đuvečari
Fotografije: Evgenia
1 / 6
14/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Neverovatno ukusno predjelo, koje će oduševiti vaše goste"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 kg
  • kiselo mleko - 3 čaše
  • mirođija - 1 veza
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operite i naseckajte na kolutove bez ljuštenja. Pržite na zagrejanoj masnoći.

Izgnječite beli luk sa malo soli u avanu u pastu i podelite ga i ravnomerno sipajte u tri čaše kiselog mleka. Mirođiju operite i sitno iseckajte, ravnomerno je podelite u tri šolje kiselog mleka i posoliti po ukusu.

Pržene tikvice podelite u četiri male đuvečare i prelijte kiselim mlekom sa belim lukom i mirođijom. Stavite posude u frižider na nekoliko sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: