Način pripreme
Testo: Mleko se zagreje i u njega se dodaje kvasac, jaje, so, šećer i postepeno se dodaje brašno da se dobije meko testo. Ostavljamo testo da naraste na otprilike 30 minuta.
Nadev: Bundeva se očisti i izrenda, orasi se sitno iseckaju. U tiganj se stavlja da se zagreje ulje i maslac i sipa se bundeva da se dinsta, periodično se meša (10 minuta), nakon toga se sipa šećer, kakao i orasi i obavezno se meša i dinsta se 10 minuta ili dok bundeva ne omekne. Skida se sa vatre i ostavlja se da se ohladi.
Kada su bundeva i testo9 gotovi, razvija se testo u jednu ne mnogo tanku koru, sipa se odozgo i ravnomerno se raspoređuje bundeva i uvija se u rolat. Nakon što se uvije rolat, seče se na kriške (otprilike 1.5 cm) i ređaju se u tepsiju podmazanu uljem. Dobijeni pužići se peku u umerenoj rerni 20-25 minuta ili dok ne budu gotovi.
Pužići se poslužuju sa medom i istopljenim maslacem.