Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Džigerice na čorbadžijski način

Džigerice na čorbadžijski način

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Džigerice na čorbadžijski način
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
16/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Džigerice na čorbadžijski način, koje ćete jesti sa uživanjem"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 grama
  • sok od paradajza - 300 ml
  • ljute paprike - 2 komada
  • paprike - 300 grama
  • ulje - 100 ml
  • luk - 2 glavice
  • šargarepe - 1 komad
  • peršun - 5 - 6 strukova
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo operite i očistite džigerice. Stavite ih u đevđir i ostavite da se ocede.

Isecite paprike na ivice, izrendajte šargarepu, a luk isecite na polumesece.

Zagrejte ulje u tiganju. Propržite džigerice na nekoliko minuta. Izvadite ih i u istu masnoću dodajte iseckano povrće.

Pržite dok ne omeknu i sipajte sok od paradajza. Ostavite povrće da se krčka na umerenoj vatri tako što začinite crnim biberom i alevom paprikom.

Vratite na kraju džigerice i kuvajte nekoliko minuta. Posolite meze uz pivo, pospite iseckanim peršunom i odmah servirajte.

Džigerice na čorbadžijski način su mnogo ukusne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Vrhunski recept
10.08.2022 23:16