Način pripreme
U posudu iseckajte maslac na komade i stavite na minutu u mikrotalasnu dok se ne istopi, ali ne u potpunosti.
U drugu posudu se razbije jedno jaje, dodaje se šećer, vanila i meša se metalnom žicom za mućenje.
Dodaje se poluistopljeni maslac, med, prašak za pecivo i prosejani kakao, ja sam umesto njega prosejala 1 supenu kašiku brašna od rogača, savršeno menja kakao.
Dobro se izmeša, dodaje se brašno i blago se umesi meko testo, po potrebi se posipa još brašna, ali pak da se blago lepi.
Kida se testo i oblikuje se loptica, ređa se na papir za pečenje. Raspoređuje se na rastojanju, zato što se naduju i malo se razlivaju.
Odozgo se nabocka po jedan suvi lešnik i kolačići se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 13-15 minuta.
Izvadi se tepsija i ostavlja se da se blago ohladi, tada se vadi u tanjir.
Uskršnji Kolačići sa kakaom su gotovi.