Način pripreme
Jaja se razbiju u posudu miskera. Dodaju se šećer i vanilin šećer. Mute se. Ulje se dodaje u tankom mlazu uz neprestano mućenje. Dodaje se i limunada, pri čemu ona obavezno mora da bude gazirana, kako bi se dobio efekat narasle kore. Meša se.
Brašno se dodaje postepeno. Dodaje se prašak za pecivo i ponovo se meša. Rerna se uključuje na 180 stepeni da se zagreje.
Priprema se kalup za tortu sa padajućim prstenom, tako što se naulji i pospe brašnom. Dobijeno testo, ređe od testa za kolač, se sipa u kalup. Peče se dok ne bude gotovo, otprilike 40 minuta. Nakon kraja pečenja kora se ostavlja u isključenoj rerni na 20 minuta. Gotova patišpanj kora se vadi na rešetku da se ohladi.
Voće iz kompota od kajsija se cedi tako što će se sok kompota takođe koristiti. U posudu miksera se sipa slatka pavlaka. Muti se. Dodaje se krem sir i ponovo se muti.
Plodovi kajsije se sitno seckaju. Dodaje i smesa od pavlake. Vafl kora se izlomi i dodaje. Dodaje se i krokan od kikirikija.
Smesa se izmeša špatulom. Već ohlađena kora se seče tako što se narasli deo kore odseče. Ostali deo se seče na 2 jednaka dela. Za jedan kolač je potrebna jedna od kora.
Odstranjena narasla kora se seče na male komadiće i dodaje se u smesu od pavlake. Ponovo se dobro meša špatulom. Jedna kora se stavlja u odgovarajuću posudu.
Natopi se po želji sa više ili manje soka iz kompota. Smese od pavlake takođe je ista količina za 2 kolača zato se polovina smese raspoređuje po kori.
Čajni kolutići se izmrve i njima se dekoriše prelivena torta.
Dobija se nešto neverovatno! Pravi praznik za čula je ova torta sa patišpanj korom i neobičnim kremom!