Način pripreme
Počnite sa sirupom, pomešajte šećer i vodu u šerpi, stavite na ringlu i ostavite da provri.
Dodajte vanile, izmešajte i ostavite da malo vri tri minute nakon proviranja.
U šerpi zagrejte ulje, dodajte griz i pržite dok ne promeni svoju boju.
Pomoću kutlače pažljivo dodajte sirup u etapama uz neprestano mešanje, kuvajte dok se griz alva u potpunosti ne zgusti.
Na kraju dodajte izrendanu koru pomorandže i dobro izmešajte. Sipajte polovinu alve u kalup (moj je za kolač) i izravnajte.
U ostalu polovinu dodajte tečnu čokoladu, mešajte dok se ravnomerno ne oboji. Sipajte smesu u kalup na svetlu alvu i ponovo izravnajte.
Ostavite dvobojnu griz alvu da se u potpunosti ohladi i stegne, okrenite na odgovarajući tanjir i uživajte u njenom ukusu!