Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Frikase»Dimljeno meso sa belim sosom

Dimljeno meso sa belim sosom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Dimljeno meso sa belim sosom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Dimljeno meso sa belim sosom - uzmite i hlepčić da umačete"

Potrebni sastojci

  • brašno - 5 supenih kašika
  • maslac - 50 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 500 ml
  • pileći bujon - tečni/kockica
  • crni biber
  • so
  • ćureće meso - 600 g, dimljeno
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj jednostavni frikase se uzima šerpa sa neoštećenim premazom. Stavlja se brašno, sasvim blago da se prepeče da ne bi imalo ukus sirovog brašna.

Dodaje se maslac i ulje, pri čemu se neprestano meša metalnom žicom za mućenje, da se ne bi pretvorilo u grudvice.

Postepeno se dodaje sveže mleko tako što se sve vreme energično meša metalnom žicom za mućenje.

Dodaje se tečni pileći bujon ili voda da bi se regulisala gustina sosa.

Pravi se malo tečniji da bi meso malo kuvalo i da se ne zgusti mnogo prilikom hlađenja sosa. Neprestano se meša. Začinjava se crnim biberom, pilećim bujonom i solju.

Dimljeno meso se seče na šnicle. Dodaje se. Neprestano se meše.

Dimljeno meso sa belim sosom se ostavlja da malo ključa nekoliko minutica na slabijoj vatri i raspoređuje se u porcije.

Navalite!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: